Проведення технічного обслуговування загальнобудинкових газових мереж може проходити спокійно, швидко із повним розумінням та із сприянням співвласників багатоквартирного будинку. Звісно, якщо роботи Виконавець проводить у повній відповідності до умов розробленого разом договору, без додаткових вимог по переліку виконуваних робіт.

Частина ОСББ, які співпрацюють із нашою Асоціацією та виявили бажання підписати колективний договір на проведення ТО, уже другий рік проводять ТО будинкових газових мереж. Виконавцем таких робіт було обрано оператора газорозподільних систем – АТ “Вінницягаз” з ряду причин, включаючи можливість швидкого відновлення газопостачання, так як оператор має право на відключення чи пуск газопостачання в оселі.

Роботи проводяться по узгодженому ОСББ із АТ “Вінницягаз” графіку та на договірних умовах, які напрацьовувались майже рік Асоціацією разом із оператором. Відповідальність за безпеку у випадку проведення ТО несе виключно Виконавець.

Не зважаючи на помилки в організації, які іще присутні з обох сторін та невеликі неузгодженності, ми переконані, що з часом напрацюється спільний із нашими ОСББ чіткий алгоритм та розподіл робіт і до людей не будуть застосовуватись норми чи вимоги, які не стосуються предмету договорів.

Фото: голова правління Асоціації ОСББ Вінниччини Ельвіра Мрясова та працівником АТ Вінницягаз під час проведення ТО на одному з багатоквартирних будинків.