До уваги споживачів! Нагадуємо, що при переході з договорів між ОСББ та КП «Вінницяоблводоканал» на індивідуальні договори та розрахунки між власниками житлових приміщень та КП «Вінницяоблводоканал», потрібно виконати кілька кроків:

1. Провести загальні збори співвласників ОСББ, на яких буде прийнято рішення більшості співвласників ОСББ або в залежності від порядку голосування відповідно до статуту окремого ОСББ, виражене  у протоколі загальних зборів співвласників, щодо переходу на даний вид договорів.

2. Власникам приміщень в будинку повірити індивідуальні лічильники води, що їм належать.

Повірити індивідуальні лічильники можна двома способами:

  • викликати сантехніка, зняти лічильник, завезти лічильник до підприємства, уповноваженого на проведення робіт по повірці засобів вимірювальної техніки і яке має свідоцтво. Після повірки забрати лічильник, викликати сантехніка, встановити лічильник. 
  • викликати на місце експлуатації лічильника (на квартиру) підприємство, уповноважене на проведення робіт по повірці засобів вимірювальної техніки і яке має свідоцтво. У такому випадку відбувається економія часу власників лічильників, поїздки по лабораторіям, демонтажу та монтажу самих лічильників –  не потрібні.

Для прикладу:  ДП “Вінницястандартметрологія” :

  • приймає побутові  лічильники води на повірку. Термін повірки – до 3 днів. Заводські паспорти на лічильники не потрібні. Лічильники приймаються у чистому вигляді.
  • проводить повірку побутових лічильники води  на місці встановлення у замовників. Заводські паспорти на лічильники не потрібні.

3. Голові правлінні ОСББ або уповноваженій особі надати до КП «Вінницяоблводоканал» заяву про розірвання договору між ОСББ та КП «Вінницяоблводоканал», завірену копію протоколу рішення зборів співвласників щодо переходу на індивідуальні договори.

4. Узгодити із працівниками КП «Вінницяоблводоканал» та співвласниками будинку дату та час виїзду для заключення індивідуальних договорів на місцях. Власникам приміщень на момент заключення індивідуального договору потрібно мати при собі документ, який підтверджує право власності на приміщення та документ, що засвідчує особу – власника.

5. Бажано до заключення індивідуальних договорів правлінню ОСББ зробити заключний звіт та розрахунок по загально-будинковому лічильнику.