Euroclub-hatch-repair

Усі процеси та роботи по даному будинку ми вирішили виділяти додатковою категорією –  «ОСББ Євроклуб на Покришкіна», так як це унікальний будинок та унікальний приклад того, як наша Асоціація разом із правлінням ОСББ та небайдужими людьми витребувала закінчити будівництво даного будинку, самі здавали в експлуатацію, підключали та продовжуємо підключати  мережі до будинку, закінчувати облаштування та благоустрій.


Є у м. Вінниця одна цікава забудова за адресою вул. Покришкіна, 8Ж, яка розпочиналась, передавалась, змінювались підрядники та навіть замовники будівництва. Дехто скаже щось накшталт – самі винуваті, потрібно було читати договір, потрібно було дивитись, аби це була компанія – замовник, а не ЖБК, як у нас будується. Але ми хочемо звернути вашу увагу саме на один будинок, розташований за адресою м. Вінниця, вул. Покришкіна, 8Ж з ряду інших будинків даної усієї скандальної забудови – замовником будівництва даного будинку після реорганізації стало не ЖБК, а саме юридична особа, приватне підприємство «Інтертекс-С», засновницею та кінцевою беніфіціаркою якого є та була одна відома забудовниця.

Слова про те при якому стані люди змушені були вселитись в цей будинок після кількох років повного простою, не зможуть передати усе те, через що пройшли та досі проходять люди, благо хоча б добились отримання права власності, так як ризик залишитись без власності та без грошей був надзвичайно високий. Тому в цій ситуації сказати однозначно, що погано, що комісія прийняла будинок та підписали сертифікат здачі навіть в такому стані, не можна.

Ми хочемо розповісти та показати як мешканці даного будинку не опустили руки, не впали у відчай, хоча підстав було безліч та від них відмовилась майже усі, як вони  знайшли нашу Асоціацію та заручились нашою підтримкою та допомогою, як ми разом крок за кроком добивались здачі будинку в експлуатацію, підключення та запуск мереж, ліфтів, виготовлення технічної документації, закінчення робіт по будинку, закінчення благоустрою, тощо. Звісно, що не вдасться описати усі походи по кабінетам, кругами, відмовами, проханнями, вимогами, підключенням усіх знайомих та незнайомих, але хоча б процес та результати роботи, прагнення правління ОСББ та купки небайдужих людей будь-що закінчити роботи по будинку, благоустрій та створити гідні умови проживання!

То ж повертаючись до даного будинку та чергового невеличного досягнення. Після того, як ОСББ звернулось до КП «Віннницяоблводоканал» із проханням надати інформацію які необхідні дії зробити та які документи надати для заключення індивідуальних договорів між споживачами та даною організацією на постачання води та стоки, Водоканал відповів, що однією з умов – це передача міста на їх баланс зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення. Відповідно ми звернулись до міськради із проханням посприяти передачі зовнішніх мереж, так як у нас не має жодних документів, забудовниця утікла та кинула напризволяще людей і ми самостійно не зможемо таку процедуру пройти.

На жаль, міська рада нам відповіла черговою відпискою, що йдіть до Водоканалу та потрібні документи, хоча здається уже навіть діти знають про скандал навколо усієї забудови. Це ОСББ опинилось знову у замкнутому колі – Водоканал до міськради, міськрада до Водоканалу. Але й у цьому випадку ми не здамося та розпочали з приведення до ладу мереж.

На черговому суботнику, які організовує голова правління даного ОСББ, на яких він з усім правлінням завжди присутні та разом із мешканцями виконують абсолютно усі роботи, люди опустили до рівня землі каналізаційні та водопровідні зовнішні люки, відремонтували їх, закупили та поміняли кришки із кільцями, забетонували та привели люки в порядок.

Коли починаєш щось робити та творити зміни, інколи дивним чином підтягуються  та допомагають абсолютно сторонні чи байдужі до цього люди, відчуваючи твій запал. Так відбулось і на цей раз. Коли люди зрозуміли, що не справляться із бетонними кільцями вручну, один з наших активних мешканців подзвонив своєму родичу, і, на диво, але маніпулятор саме на цей час був вільний, той відразу відгукнувся і людям це нічого не коштувало.

То ж на сьогодні, окрім інших виконаних робіт, маємо в дворі відремонтовані 4 колодязі на потрібному рівні.

Із реальними прикладами подібних успішних практик по нашим ОСББ та ОСББ наших партнерів з інших міст, коли люди не здаються та змінюють середовище, змінюють умови, в яких живуть, навіть змінюють оточуючих та їх сприйняття, ми хочемо показувати та знайомити якомога більше людей, аби інші люди бачили, що практично все можна зробити при бажанні та від кожного із нас залежить наше майбутнє та майбутнє наших дітей.


Добивайтесь, шукайте, стукайте, заручайтесь підтримкою, творіть і вам усе вдасться!