06 липня 2021 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України провело нараду під головуванням заступника міністра енергетики України Максима Немчинова, на якій було розпочато обговорення пропозицій та зауваження до запропонованої Міненерго редакції Порядку технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку та редакції змін до Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15 травня 2015 р. № 285 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 08 червня 2015 р. за № 674/27119.

Законом визначається, що технічне обслуговування систем газопостачання здійснюється за рахунок співвласників багатоквартирного будинку. Водночас відповідальність за технічне обслуговування та безпечну експлуатацію несе оператор газорозподільної системи або інший суб’єкт господарювання, з яким укладено договір.

Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку та види робіт, які є обов’язковими під час технічного обслуговування, визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в нафтогазовому комплексі. Таким органом є Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

В нараді прийняли участь представники Всеукраїнської Ради голів ОСББ:

  • Роман Гученко, віце президент Всеукраїнської Ради, голова правління Асоціаціїї ОСББ Сумщина
  • Ельвіра Мрясова, регіональна представниця Ради у м. Вінниця, голова правління Асоціації ОСББ Вінниччини
  • Щербанюк Євген, голова правління ГО Хмельницька асоціація ОСББ

На сьогоднішній день представниками Всеукраїнської Ради голів ОСББ розроблено ряд зауважень та змін, які запропоновано прийняти до редакції Порядку технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку.